Rotte-Dam

Kunstwerk ‘ROTTE-DAM’ is gebaseerd op de ‘roots’ van de stad. Het kunstwerk verwijst naar het ontstaan van Rotterdam aan de rivier de Rotte, waarbij het gebied rondom de Binnenrotte vroeger een belangrijke rol in deze groei heeft gespeeld. De oorsprong van de stad ligt in dit gebied geworteld. Het kunstwerk staat symbool voor het groeiende vermogen en het positieve karakter van de stad Rotterdam.

Samen met collega-ontwerper Robbert de Groot ontwierp ik ‘ROTTE-DAM’. Het was ons winnende antwoord op de vraag hoe een belangrijke doorgangsverbinding, de Wijnhaventunnel in Rotterdam centrum, voorzien kan worden van aantrekkelijke vormgeving.

Met bijzondere dank aan de Gemeente Rotterdam, Mothership, de Willem de Kooning Academie en Metaalindustrie-bedrijf Van der Zalm. Foto’s van de tunnel zijn gemaakt door Willem de Kam.